Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


    eerste dag

Voorbeschouwing reisverslag


Bloemen op de site van Pisac Nadat we in 2012 voor de eerste maal een "verre" reis ondernamen, namelijk naar Oeganda (lees hier het verslag), kregen we zin om nog wat meer van de wereld te gaan verkennen.

Bij onze keuze voor Oeganda hadden we toch wel een tijdje getwijfeld tussen dat land en Peru. Vliegangst was geen probleem gebleken bij Veerle, alleen de kans op hoogteziekte schrok ons nog wat af. Maar zonder naar grote hoogte te gaan zouden we er toch nooit achter komen, dus namen we de beslissing om in de zomer van 2014 naar Peru te trekken.

Om in Peru te geraken heb je een lange vlucht voor de boeg en vooral een erg prijzige vlucht daarom beslisten we om er meteen een vrij lange reis van te maken. Na wat rondkijken wat we zoal allemaal wilden gaan bekijken en hoeveel tijd we daar voor nodig zouden hebben, beslisten we een reis van 5 weken te gaan maken.

Ondanks dat de groepsreis bij onze Oegandareis een meevaller was geweest, hadden we beide toch het gevoel dat we het deze keer toch anders zouden willen doen met wat meer keuzevrijheid tijdens de reis. We beslisten om geen groepsreis te boeken maar kozen voor een reis per twee.

Eerst maakten we een ruw reisschema op (met dank aan de tips van Heidi en Matthias) en dit legden we voor aan enkele reisorganisatoren. Na wat heen en weer mailen en overleggen, gingen we in zee met Jean-Paul Hemelaer van "Safe in Peru". Jean-Paul regelde voor ons heel wat zaken maar we hadden ook de vrijheid om een heel aantal zaken op eigen houtje te gaan bezoeken. Een goede mix voor ons, onervaren reizigers, tussen georganiseerd en niet-georganiseerd reizen.

Onze tickets boekten we bij KLM. Niet het goedkoopste, maar voor ons wel erg praktisch. Met de trein naar Antwerpen, daar de Thalys naar Schiphol en dan een rechtstreekse vlucht naar Lima.

Wanneer alles geboekt was, kon het aftellen beginnen. Het kon niet snel genoeg 3 juli worden!