Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


Huanchaco, Trujillo en omgeving

Trujillo is met zijn meer dan 900.000 inwoners de tweede grootste stad van Peru en ligt in het noordwesten aan de kust in de vallei van de Moche. Het is de hoofdstad van de La Libertad regio.

De stad werd gesticht in 1534 door Pizarro en genoemd naar zijn geboortestad in Spanje

Later speelde de stad een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsstrijd van Peru en in de politieke en gerechtelijke ontwikkeling van het land.

In het centrum van Trujillo vind je heel mooie koloniale huizen en een erg mooie, kleurrijke Plaza de armas. Wat echter vooral de toeristen naar deze stad brengt zijn enkele belangrijke archeologische sites in de buurt van de stad waaronder Chan Chan en Huaca de la Luna / del Sol.

Chan Chan was de grootste adobe stad van de oudheid en is door de UNESCO uitgeroepen tot (bedreigd) cultureel werelderfgoed. Het was de hoofdstad van het Chimu rijk.
Huaca de la Luna / del Sol zijn de grootste adobe pyramides van Peru (gebouwd van naar schatting meer dan 130 miljoen adobe stenen!). Zij werden gebouwd door het Moche volk
Beide complexen worden echter sterk bedreigd door de erosie.

Aan de kust ten noordwesten van Trujillo ligt Huanchaco, vooral bekend als surfparadijs maar ook voor de aanwezigheid van de caballitos de totora (kleine rieten vissersbootjes). Verder zou in Huanchaco het typische Peruaanse gerecht ceviche ontstaan zijn.

  • Waar verbleven we in Huanchaco?

  • Wat bezochten we Huanchaco, Trujillo en omgeving?
    • Bezoek aan centrum Trujillo
    • Strand van Huanchaco
    • Huaca de la Luna / del Sol
    • Chan Chan - Huaca Arco Iris - Huaca La Esmeralda
Zonsondergang in Huanchaco