Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vorige dag Fotoalbum dag 9 volgende dag

Dag 9: wandeling over Taquile op het Titicacameer - terugvaart naar Puno


Onderweg naar Taquile Om 7 uur worden we op het ontbijt verwacht maar het is nog even wachten vooraleer het klaar is. We maken dan maar een klein wandelingetje in de omgeving. We zien hoe de aardappelen uitgespreid liggen om op natuurlijke wijze gevriesdroogd te worden. Het klimaat is hier namelijk erg droog en door de hoogte vriest het 's nachts. Over hoogte gesproken, we voelen beide dat de lucht hier ijler is en dat je je inspanningen moet doseren, we hebben beide een klein beetje last van hoofdpijn, maar de hoogteziekte speelt ons gelukkig niet echt parten en dat is een opluchting als we denken aan welke inspanningen op hoogte ons nog te wachten staan!

Na het ontbijt worden we door Olga naar het haventje gebracht en varen we met onze groep naar het tweede grote Peruaanse eiland in het Titicacameer: Taquile. Het is ongeveer een uurtje varen.

Bijna alles wordt op deze manier getransporteerd Net als op Amantani zijn er op Taquile geen wagens of brommers en gebeurt alle transport te voet of met een van de zeldzaam aanwezige muilezels. Voor de rest is Taquile vooral bekend om zijn breiende mannen in hun erg typische klederdracht. Vooral hun mutsen zijn erg speciaal. Je kan aan hun kleur en de manier hoe ze gedragen worden afleiden wat de status van een man is: gehuwd, vrijgezel, ...

We wandelen van de haven omhoog naar het centrum en bezoeken de verkoopshal met allerlei souvenirs. Dan gaan we verder van het dorpsplein naar een andere haven, maar onderweg stoppen we bij een restaurantje met een terras met een prachtig uitzicht over het meer. We krijgen er een demonstratie van een local over verschillende zaken, o.a. over het maken van natuurlijk zeep om de wol te wassen. Leuk. We genieten er daarna van een overheerlijke forel.

Na de lunch gaan we verder bergaf naar de haven en schepen terug in voor de terugtocht naar Puno. Na een lange tocht over het meer waarbij we nog eens langs de Uros-eilanden varen, komen we in de namiddag aan in Puno. We worden door Allways Travel terug naar het hotel gebracht.

We wandelen dan naar het centrum van Puno en kijken daar wat rond, kopen nog wat souvenirs, posten onze postkaartjes (jaja, wij zijn nog lekker ouderwets op dat vlak!) en smullen van enkele heerlijke empanada's. Puno wordt vaak omschreven als een lelijke, vuile stad. Maar wij vinden die Peruaanse drukte eigenlijk best gezellig, je wordt er als toerist veel minder lastiggevallen als in Arequipa.

Naar goede gewoonte kruipen we weer op tijd onder de wol nadat we even checkten bij de hoteleigenaar hoe het zit met onze busreis voor morgen naar Cusco.