Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vorige dag Fotoalbum dag 27 volgende dag

Dag 27: rustig dagje in Huanchaco


Na een lange, vermoeiende busrit van ruim 12 uur komen we aan in de Terminal Terrestre van Trujillo. Onderweg stopten we even in de Movil bushalte van Chiclayo om mensen te laten afstappen, maar moesten wij op de bus blijven zitten. Gelukkig was onze bus nu heel wat minder lawaaierig dan vorige keer en konden we een beetje slapen. De terminal in Trujillo is splinternieuw, enorm groot en erg modern. We stappen naar de uitgang en nemen daar een taxi naar Huanchaco. We verblijven de volgende dagen immers niet in Trujillo, maar in dit vlakbij gelegen kuststadje. Het leek ons een gezelligere uitvalsbasis voor onze volgende uitstapjes.

Het is nog wel een eindje rijden van de busterminal maar als we uiteindelijk aankomen in Huanchaco blijken we in een hotel te zitten met een mooi uitzicht op de Pacific vanaf onze kamer. De vroege check-in die we gevraagd hadden is in orde en we kunnen meteen ontbijten.

Na het ontbijt nemen we toch wel wat rust, het weer buiten is toch nog niet echt aanlokkelijk. Het is stevig bewolkt maar in de loop van de middag zou het opklaren zoals het hier bijna elke dag gebeurt. We gebruiken de voormiddag dan maar om onze rugzakken te herorganiseren. Veerle wast ook wat kleren en we laten nog andere kleren wassen door het hotel. We pakken ook nog wat platte rust.

Tegen de middag, wanneer de zon inderdaad begint door te breken, maken we ons op voor een luilekkerdagje in Huanchaco. Als we op het strand komen is het meteen duidelijk dat Huanchaco een pak toeristischer is dan Pimentel het vorige badplaatsje waar we even op bezoek waren. We zien veel Peruaanse dagjestoeristen. De buitenlandse toeristen zijn voor het grote deel jongeren die hier komen surfen. Het is best een gezellig plaatsje.

We slenteren over het strand. Wandelen even over de pier waarop tientallen Peruanen zitten te vissen met een simpel vislijntje met haak en hiermee het ene visje na het andere naar boven halen. Kijken naar de surfers. Verwonderen ons weer over de massale aanwezigheid van zeevogels. Eten iets lekkers en drinken een pintje. We hebben zo'n rustdagje wel verdiend.

We slagen er in om ons een dagje met niets speciaals bezig te houden en sluiten deze uitpufdag af met een van de mooiste zonsondergangen die we ooit al zagen.

Nu naar bed en morgen terug actief want 2 dagen na mekaar luieren is niet aan ons besteed!

Zonsondergang in Huanchaco