Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vorige dag Fotoalbum dag 19 volgende dag

Dag 19: stadsbezoek Cusco - vlucht naar Chiclayo


Weefster in het Inca Museum Nog een laatste keer trekken we vandaag Cusco in, vanavond laten we immers Zuid-Peru achter ons om naar het noorden te vliegen. Eerst nog even genieten van het uitzicht van ons balkon. We zien ook de grote brouwerij van de Cusqueña pils redelijk dicht bij het hotel.

Vandaag is het museumdag. Eerst bezoeken we het Inkamuseum. Het is een interessant museum met info over de pre-Incatijd, maar vooral veel info over de leefwijze van de Inca's zelf. Ook leuk zijn de vrouwen die op de binnenkoer van het museum demonstreren hoe de kleurrijke stoffen die je hier overal ziet geweven worden.

Na dit bezoek wandelen we naar het stadhuis en bezoeken daar het museum van hedendaagse kunst en dat is toch wel een beetje een tegenvaller. Het museum is overvol en rommelig en de uitgestalde kunstwerken kunnen ons op een enkele uitzondering na niet echt bekoren.

Het derde museum dat we willen bezoeken vandaag, het Museo de Arte Popular, blijkt vandaag niet geopend. In de buurt is er nog wel een marktje met artisanaat en als we dan ook nog onze eerste regendruppels in Peru te verwerken krijgen, is dit natuurlijk een goede gelegenheid voor Veerle om nog even op souvenirjacht te gaan. Als de jacht over is, wandelen we terug naar het centrum en gaan we 's middags lekker eten want vanavond gaat dat niet lukken.

Na de middag kuieren we nog even door de oude binnenstad en zoeken we nog even de "beroemde" 12-hoekige steen in een van de Incamuren. Die steen toont nog maar eens aan hoe een geweldige bouwmeesters de Inca's waren! We zorgen er echter voor dat we netjes op tijd terug in ons hotel zijn want daar worden we opgepikt en naar de luchthaven gebracht.

De beroemde 12 hoekige steen Om 17 uur vertrekt onze LAN-vlucht vanaf Cusco International Airport (stel je er niet teveel van voor!) naar Lima, waar we een uurtje later landen. Nog eens 2 uur later vertrekt onze volgende LAN-vlucht naar Chiclayo. Terwijl er op de eerste vlucht nog wel wat toeristen zaten, zitten we hier volgens mij als enige niet-Peruanen op het vliegtuig. Het is duidelijk dat we het toeristische deel van Peru achter ons laten!
Stipt op tijd om 21.20 uur landen we in Chiclayo. We hebben snel onze bagage op deze heel kleine luchthaven en gaan op zoek naar onze contactpersoon. Luis staat ons netjes op te wachten en brengt ons met zijn wagen naar ons hotel in het drukke Chiclayo.

Luis biedt ons nog zijn diensten aan voor de volgende dagen, maar we gaan er niet op in want we willen hier ons plan trekken en op eigen houtje op pad gaan met het lokale transport.

We gaan maar weer op tijd slapen, maar onze nachtrust zal van korte duur zijn want midden in de nacht moeten we een dringend skype gesprek voeren met een van onze dochters want die heeft een contract gekregen om 3 jaar te gaan werken als stewardes bij Emirates waarvoor ze wel in Dubai zal moeten gaan wonen. Dat is toch wel even bruusk wakker worden!