Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vorige dag Fotoalbum dag 18 volgende dag

Dag 18: bezoek Chinchero en omgeving Cusco


Markt van Chinchero Vandaag keren we terug naar Cusco per taxi maar onderweg stoppen we nog in Chinchero een mooi oud dorp met weerom een mooie Incasite die er toch weer anders uitziet dan de vorige. Het is gezellig druk in het dorpje want de mensen gaan op hun paasbest naar de kerk. Vooral de oudere vrouwen zien er schitterend uit in hun traditionele kleurrijke kledij en zonder uitzondering met een grote bos bloemen in hun draagdoek op de rug. Echt mooi, maar ik ben niet zo'n opdringerige fotograaf en dus heb ik er jammer genoeg geen foto's van.
We bezoeken ook nog de lokale markt en kopen er wat kleins om te eten. De markt bevat een leuke mengeling tussen alledaagse goederen en toeristische waren.

Na Chinchero rijden we verder naar Cusco en worden we terug in het Amaru Colonial afgezet. We krijgen een kamer met een prachtig uitzicht op Cusco.

Na de middag wandelen we tot op de machtige Incasite van Sacsayhuaman die boven Cusco uittorent. Het was een machtig Incabolwerk waarvan vooral de drie enorme parallel lopende getande muren nog steeds indruk maken. Wat ook indruk maakt is het prachtige uitzicht dat je van hierboven hebt over Cusco.

Na Sacsayhuaman wandelen we verder naar nog twee andere kleinere sites in de buurt: Qenqo en Laqo (Temple of the moon). Twee sites waarvan we niet echt meer onder de indruk zijn na wat we allemaal de vorige dagen hebben gezien. Maar het is wel een toffe wandeling. De weides tussen Sacsayhuaman en Qenko zitten vol Peruanen die blijkbaar op zondagnamiddag naar hier afzakken om te voetballen, vliegeren, bbq-en, ... Een gezellig boeltje. Daarna is het mooi wandelen tussen open vlaktes en door eucalyptusbossen. Na Lanqo zakken we terug af naar Cusco centrum.

's Avonds vinden we een gezellig bio-restaurantje in San Blas niet ver van ons hotel. We eten er heerlijk en drinken er een lekkere Pisco Sour.

Nog even genieten vanop ons balkon van het beeld van het donkere Cusco, maar niet te lang want 's avonds is het koud op 3400m!

Sacsayhuaman