Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vorige dag Fotoalbum dag 11 volgende dag

Dag 11: het mooie maar drukke Cusco - doorreis naar Urubamba


Optocht in Cusco Na een lekker ontbijt trekken we Cusco in. We begeven ons eerst naar de Plaza de Armas en ja hoor, het is weer zondag dus ook hier grote optochten en veel patriottisch gedoe met het hijsen van de vlaggen als hoogtepunt. De kleine kinderen die mee opmarcheren zijn erg schattig. De kathedraal bezoeken zal iets voor de namiddag worden want er is een misviering bezig.

Gisteren hebben we bij de kerk van San Blas een combiticket gekocht waarmee we enkele kerkelijke monumenten kunnen bezoeken. Met dit ticket bezoeken we nu het aartsbisschoppelijk paleis met het bijhorende museum. Het paleis met binnenkoer en tuinen vind ik mooi, maar de tentoongestelde kunst is niet echt mijn ding.

Na dit bezoek, gaan we terug naar de Plaza de Armas en bezoeken de kathedraal en de aangrenzende Iglesia del Triunfo. Mooi en de moeite van het bezoeken waard, maar na dit bezoek hebben we het wel even gehad met kerken en religieuze kunst.

We gaan terug het centrum in en gaan een Boleto Turistico kopen. Dit is een combiticket voor de voornaamste bezienswaardigheden in Cusco en de Heilige Vallei, het blijft 10 dagen geldig en kost ons 130 soles. We zullen niet alles bezoeken maar zeker genoeg plaatsen om zo'n ticket te kopen.

Het eerste wat we bezoeken met onze boleto's is het Museo Historico Regional. Dit is een niet echt enorm groot museum maar het is wel mooi en het bezoeken zeker waard. Het geeft een mooi aanschouwelijk overzicht van de geschiedenis van de regio van Cusco inbegrepen de manier van leven van de pre-historie tot nu. Jammer genoeg mogen we er weer geen foto's nemen zoals in de meeste musea in Peru.

Na dit bezoek is het de hoogste tijd voor de lunch en die nemen we op een heel gezellig (maar eigenlijk veel te duur) terras aan de Plaza Recogijo. Een panfluitspeler zorgt voor een leuke sfeer.

Na de lunch wandelen we via de Plaza San Francisco met de gelijknamige kerk naar de Mercado Central de San Pedro. Altijd leuk om eens over zo'n markt te slenteren.

Qorikancha Vervolgens bezoeken we het Museo del Qorikancha en dat is een beetje een tegenvaller. Het museum is erg klein, slecht onderhouden en slecht verlicht. Gelukkig zijn er wel enkele interessante dingen te bekijken. Nog een geluk is dat de Templo de Qorikancha een pak mooier is. Dit merkwaardige gebouw bestaat uit een kerk, Iglesia de Santo Domingo, gebouwd op de overblijfselen van een van de belangrijkste tempels uit het Incarijk, de Inti Kancha of Zonnetempel. Deze zonnetempel moet volgens de geschriften van de Spanjaarden de mooiste van het Incarijk geweest zijn met gouden muren en een binnenhof met miniatuur planten en dieren in goud.

Na dit bezoek gaan we nog een warme chocomelk drinken in een koffiebar (het koelt snel af als het donker wordt op 3400m!) en dan gaan we we onze rugzakken pakken in ons hotel om verder te reizen naar Urubamba per taxi. Als we op de terugweg naar ons hotel langs de Plaza de Armas passeren zien we talrijke Duitse toeristen uitbundig de overwinning op het WK vieren. Misschien lopen onze Incatrail-reisgezellen van morgen er wel tussen?

In Urubamba logeren we voor 1 nachtje in het Amaru Valle hotel. We kunnen er onze bagage achterlaten tijdens onze Incatrail die morgen begint want we keren na de trekking terug naar dit hotel. Voor het slapen gaan pakken we zorgvuldig onze rugzakken in voor de trekking. Ik neem één van onze grote rugzakken en zal het merendeel van onze spullen dragen (11-12 kg). Veerle neemt haar persoonlijke spullen mee in één van onze dagrugzakken.

We kruipen weer op tijd in ons bed want morgen start een stevige vierdaagse met 3 overnachtingen in een koud tentje op een dun matje!