Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vorige dag Fotoalbum dag 10 volgende dag

Dag 10: busreis van Puno naar Cusco


Onderweg van Puno naar Cusco Vandaag wordt het een lange reisdag van Puno naar Cusco. We kozen ervoor om niet de toeristische bus die onderweg een paar keer stopt om wat zaken te bezoeken te nemen, maar we kozen een directe bus. We gaan met de taxi samen met de twee vlaamse meisjes naar de bushalte met onze tickets voor Tourperu op zak.

In de terminal moeten we onze tickets nog omruilen voor boardingpassen. Er wordt wat gekonkelfoesd door de dames achter het loket maar ik heb er geen erg in. Als ik de boardingpassen krijg, merk ik echter dat we omgeboekt zijn van Tourperu naar Transzela. Een bus die een uur later vertrekt en dan blijk ik ook niet meer naast Veerle te zitten.
Ik stap terug naar het loket en we krijgen een warrige uitleg in het Spaans die ik niet begrijp, ik begrijp wel dat de bus volzit en dat we niet kunnen wisselen van plaats, maar dat we dit makkelijk met de stewardess in de bus zelf nog kunnen regelen.

We wachten dan maar wat langer op onze bus en bij het instappen kan ik natuurlijk de plaatsen NIET wisselen bij de stewardess. Naast Veerle zit een oude Peruaanse man. Hij reist alleen. Ik bied hem in mijn beste Spaans mijn plaats aan (een éénzitter) zodat ik de 6 uur lange busreis naast Veerle zou kunnen zitten, maar jammer genoeg weigert hij en de stewardess zegt dat ze zal bemiddelen maar doet juist niets.
Jammer maar helaas, het is het einde van de wereld niet, dus ik schik me erin en nestel me voor 6 uur in een erg comfortabele zetel.

We vetrekken langs Juliaca en daar zien we de toeristentrein rijden die je kan nemen van Puno naar Cusco, wij kozen niet voor die trein want die doet er een pak langer over en is ook heel wat duurder. Een beetje later staan we stil met een lekke band. Kan gebeuren. Als we dan onderweg ook nog eens uitgebreid door de politie gecontroleerd worden, lijkt dit zo'n echte geluksdag te worden. Gelukkig is het landschap waar we doorheen rijden erg mooi.

Standbeeld van Inca heerser Pachacutec op de Plaza de Armas van Cusco Uiteindelijk komen we rond 16 uur aan in Cusco. Hier zouden we opgepikt worden door mensen van het Amaru Colonial maar er is niemand te zien. Doordat we op een andere bus zaten, loopt het allemaal een beetje mis. Een paar telefoontjes, wat babylonische spraakverwarring en enkele misverstanden later worden we toch opgepikt. Onze reisgenotes van de vorige dagen vertekken naar het andere Amaru hostal.

Ondanks dat we er maar voor 1 nacht blijven, krijgen we bij Amaru Colonial een prachtige, ruime kamer. Het is echt een leuk hotel.

We gooien snel onze bagage naar binnen en vertrekken voor een avondwandeling in Cusco. We bezoeken eerst de kunstwijk San Blas met het gezellige pleintje en het leuke kerkje. Daarna slenteren we door het avondlijke Cusco naar de Plaza de Armas waar weer een optocht aan de gang is. Peruanen zijn blijkbaar echt verslingerd aan feesten, optochen en parades allerhande.

We vinden een leuk, klein, Peruaans restaurantje en eten er heel lekker. Jammer genoeg is het veel te veel en krijgen we niet alles op.

Na het eten gaan we langs bij het agentschap waarbij Jean-Paul onze Incatrail, die overmorgen start, geboekt heeft. We krijgen er een korte briefing over wat ons te wachten staat en wat we moeten meenemen. We krijgen ook te horen dat we in een kleine groep terecht gekomen zijn. Naast ons zijn er nog 2 jonge Duitse meisjes.

Na de briefing wandelen we door de smalle steegjes van het oude Cusco met de duidelijke Inca-restanten terug naar onze hostal. We verheugen ons al op het uitgebreidere bezoek dat we morgen aan deze interessante stad zullen kunnen brengen.