Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


vooraf   volgende dag

Dag 1: een lange reisdag naar Lima


's Morgens worden we door onze zoon met pak en zak afgezet aan het station om onze lange reisdag te starten. We sporen eerst naar Antwerpen-Centraal en gaan daar de voor ons gereserveerde Thalysticketten oppikken met ons KLM-ticket.
Boeing 777-300ER voor vlucht KLM743
Netjes op tijd brengt de Thalys ons naar Schiphol waar we ruim de tijd hebben om ons te gaan inchecken voor onze vlucht naar Lima. Na nog wat rondgekeken te hebben op deze grote luchthaven, gingen we maar op tijd door de grens- en veiligheidscontrole.

Alles verliep heel vlotjes en met een paar minuutjes vertraging vertrok onze Boeing 777-300ER naar Lima voor een vlucht van ruim 12 uur.

Vooral de vlucht boven het ongelooflijk uitgestrekte Amazonewoud en over de Andes in het licht van de zonsondergang was prachtig.

Na een rimpelloze vlucht landden we iets voor 18u in Lima. Uitstappen, bagage oppikken en grensformaliteiten (even opletten dat we een visum voor meer dan 30 dagen aanvragen) verliepen erg vlot. Toen we ook nog netjes opgepikt werden door een taxichauffeur met onze naam op een bordje, was onze vakantie in Peru echt en vlot van start gegaan.

Onze taxichauffeur bracht ons in een uurtje naar ons eerste hotel, Embajadores Hotel in Miraflores en daar zat Jean-Paul van Safe in Peru op ons te wachten.
Samen met hem overliepen we de rest van de reis en kregen we wat praktische tips en een lokale SIM-kaart.
Na de briefing namen we afscheid van Jean-Paul en kropen voor de eerste keer in Peru onder de lakens. Het was ondertussen 10u 's avonds maar voor onze biologische klok was het al 5u 's morgens!