Peru-reis Veerle en Raf

3 juli tot en met 6 augustus 2014


De Colca canyon

De Colca Canyon is de kloof waarin de Colca rivier stroomt. De canyon is twee keer zo diep als de Grand Canyon maar de wanden zijn niet zo "recht" als die van zijn Amerikaanse tegenhanger. De kloof ligt op een 150km ten noordwesten van Arequipa in het zuiden van Peru.

In de kloof zijn nog een aantal kleine dorpen waarvan de bewoners nog steeds de oude pre-incaterassen bewerken. Je vindt ook verschillende warmwaterbronnen in en in de buurt van de kloof.

Je kan verschillende trekkings maken in en door de canyon waarbij je er rekening mee moet houden dat de klim uit de kloof geen lachertje is!

De belangrijkste attractie van de Colca Canyon is echter Cruz del Condor. Op dit uitkijkpunt 1200m boven de bodem van de kloof, kan je 's morgens het vertrekken van de erg bedreigde Andescondor op de opkomende thermiek bewonderen. De condors scheren daarbij soms rakelings boven je hoofd. Als je dan weet dat hun vleugelspanwijdte kan oplopen tot 3m, dan besef je wel dat dit een erg spectaculair zicht is!
Jammer genoeg gaat het niet goed met de populatie van de Andescondor. Hij staat op de rode lijst van de met uitsterven bedreigde diersoorten. Tot enkele jaren geleden werden er nog 54 condors geteld in de Colca Canyon, dit aantal is ondertussen teruggelopen tot een 35-tal.
 • Waar verbleven we in de Colca Canyon?
  • Gastenverblijf in San Juan De Chuccho
  • Oasis Paraiso Ecolodge in Sangalle

 • Wat deden we in de Colca Canyon?
  • Driedaagse trekking door de canyon
   1. Dag 1: afdalen in canyon van Cabanaconde naar San Juan De Chuccho
   2. Dag 2: door de canyon van San Juan De Chuccho naar Sangalle
   3. Dag 3: uit de canyon klimmen van Sangalle naar Cabanaconde
  • Bezoek aan Cruz del Condor
Halfweg de afdaling in de Colca Canyon