Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


    eerste dag

Voorbeschouwing reisverslag


2012 moest een speciaal jaar worden voor ons want het was het jaar waarin we onze 25ste huwelijksverjaardag zouden vieren.

Na lang aandringen van mijn kant, besloot Veerle haar vliegangst te overwinnen en samen met mij een "exotische" reis te ondernemen.

Eens die beslissing genomen, kwam het moeilijkste werk ... het kiezen van de bestemming. Eerst was er de keuze voor het continent. Na lang wikken en wegen besloten we een Afrikareis te plannen, maar naar welk land?
Na heel wat surfwerk op het internet, vonden we erg lovende commentaar over Oeganda als reisbestemming. Lonely Planet riep Oeganda zelfs uit tot nummer 1 in hun reisbestemmingen overzicht van 2012. Het zou een prachtig land zijn met een aangenaam klimaat en een enorm vriendelijke, gastvrije bevolking. De keuze was gemaakt: Oeganda zou het worden.

Matoke Tours Aangezien we geen van beiden ervaring hadden met verre reizen, beslisten we om een reispakket te boeken bij één van de vele aanbieders van reizen naar Oeganda. Na lang kijken en vergelijken, bezoeken aan infodagen en beurzen, beslisten we in zee te gaan met een kleine Nederlands/Oegandese reisorganisatie: Matoke Tours.

De reis werd geboekt. We kozen voor een 21-daagse rondreis in groep (12 personen) en legden twee extra overnachtingen vast om nog even onder ons beiden van de reis te kunnen nagenieten. Vliegtickets werden geboekt bij Turkish Airlines en het lange aftellen tot het begin van de reis kon beginnen.

Gelukkig komt er nog heel wat extra kijken bij zo'n reis en hadden we daarmee nog onze bezigheid: inentingen, paspoorten in orde brengen, reisinformatie verzamelen, wat extra reisbenodigheden aankopen, ...

Tot uiteindelijk 21 juli er aan kwam en we konden vertrekken!