Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012De vlag van Oeganda werd in gebruik genomen bij de onafhankelijkheid in 1962 en bestaat uit zes horizontale banden in de kleuren zwart-geel-rood-zwart-geel-rood.
In het midden van de vlag is er een witte cirkel met daarin het nationale symbool van Oeganda: de grijze kroonkraanvogel.

De drie kleuren hebben de volgende symboliek: Het gebruik van de kroonkraanvogel als symbool voor Oeganda is nog een overblijfsel van de Britse koloniale tijd (1914-1962).

Vlag van Oeganda


Het wapen van Oeganda dateert ook van 1962.

Het schild en de speren staan voor de bereidheid van de Oegandezen om hun land te verdedigen. Op het schild symboliseren de golven het Victoriameer, de zon staat voor de vele zonneschijn in Oeganda en de drum voor de Afrikaanse cultuur.

Het schild wordt geflankeerd door een grijze kroonkraanvogel (nationale vogel van Oeganda) en een Oegandese kob, die symbool staat voor de dierenrijkdom van het land.

Het schild staat in een groen veld met daarop twee belangrijke gewassen: koffie en katoen. Ze symboliseren de vruchtbaarheid van de grond. Het groen veld wordt doorkruist door een symbolische afbeelding van de Nijl.

Wapen van Oeganda