Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 9 volgende dag

Dag 9: mooie reisdag naar Kibale Forest


Vandaag zetten we onze reis verder van Hoima naar Kibale Forest. We rijden door een erg mooie streek.

Wat verder krijgt Arne een SMS van het kantoor van Matoke in Kampala met de melding dat we in de buurt rijden van een dorp waar een Ebola-uitbraak is vastgesteld! We besluiten dan ook om hier nergens meer te stoppen om onnodige risico's te vermijden.

De volgende dagen zullen we de situatie op de voet blijven volgen en blijkbaar had men de situatie snel onder controle want het aantal doden bleef gelukkig beperkt.

's Middags stoppen we voor de lunch bij een nieuw hotel uitgebaat door een Nederlander. We eten een lekkere sandwich maar het volume is naar "Nederlandse normen" er worden dan ook gretig desserts bijbesteld. (Slimme jongens die Hollanders!)

Na de lunch rijden we verder en komen in een theestreek terecht. We doorkruisen meerdere theeplantages en stoppen voor een mooie foto.

Panorama over theeplantages in de buurt van Kibale Forest

Uiteindelijk bereiken we Kibale Forest. We moeten er nog doorheen rijden want onze lodge ligt aan de andere kant van het woud, dat er veelbelovend uitziet.

Een belangrijk werkje, het muskietennet installeren Bij de lodge aangekomen gaan we snel naar onze hut en genieten van het mooie uitzicht over Kibale Forest.

's Avonds nemen we met een aantal reisgenoten deel aan een nachtwandeling door het woud op zoek naar bushbabies en andere nachtdieren. De wandeling zelf is leuk maar wat we zien valt wat tegen. Bij het schijnsel van de straffe zaklantaarn van gids Victor zie ik een paar keer hoog in de bomen twee oplichtende ogen door de boomkruinen bewegen. Dat zijn dus de beroemde bushbabies ... Voor de rest zien we nog een jonge boscobra en dat is het dan zo een beetje. Hier had ik meer van verwacht!

We laten het niet aan ons hart komen en drinken nog iets voor we gaan slapen want morgen wordt het één van de topdagen. Op zoek naar chimpansees in Kibale Forest!