Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 8 volgende dag

Dag 8: reisdag naar en bezoek aan Hoima


Een matatu met o.a. een vrachtje matoke Vandaag verlaten we het mooie Murchison Falls NP en zakken we verder naar het zuiden af richting Kibale Forest. Omdat deze tocht lang is en over minder goede wegen loopt wordt de rit gespreid over twee dagen. De afstand blijft vandaag dus doenbaar want we rijden maar tot Hoima en we kunnen dus eens "uitslapen" tot 8u.

Onderweg bewonderen we weer het kleurrijke Oegandese landschap en stoppen we even op een uitkijkpunt om er te genieten van het uitzicht over de vlakte langs Lake Albert.

In Hoima aangekomen checken we in in het Kontiki hotel.

Een deel van ons gezelschap kiest voor een namiddagje genieten bij het zwembad en een kort uitstapje naar Hoima. Wij nemen een deel van het gezelschap op sleeptouw op zoek naar de graftombe van koning Kabalega.

Na wat zoekwerk, vinden we de tombe en krijgen er een rondleiding. Kabalega was de laatste grote koning van de Bunyoro stam en bood lang weerstand tegen de Britten.
De graftombe is niet echt indrukwekkend, maar wel een bezoekje waard, vooral door de folklore die er rond heerst.

Na dit bezoekje, rijden we naar Hoima centrum waar we het stadje gaan verkennen. Het is een druk stadje met het ene winkeltje na het andere en veel blanken loop je er niet tegen het lijf. We hebben dus wel wat bekijks, maar net zoals in de rest van Oeganda zijn de mensen absoluut niet opdringerig en laten je met rust.
Winkelen in Hoima Op één oude man na. Hij roept mij iets toe in het afrikaans (tot hilariteit van de omstaanders) net nadat ik een foto nam van het straatbeeld. Ik denk dat hij kwaad is en vraag een jongere omstaander om even te vertalen wat de man zei. Blijkt dat hij me vroeg hoeveel koeien Veerle moest kosten om zijn vrouw te worden!
Tja, dat heb ik snel even afgewimpeld natuurlijk!!!

Veerle kan daarna haar jacht op mooie souvenirs niet bedwingen en koopt in twee winkeltjes een stuk mooie afrikaanse stof.

Na ons winkeluitstapje, rijden we terug naar het hotel en genieten er nog van een pintje/martini in de mooie tuin.

Voor we het weten is deze dag alweer voorbij.