Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 22 volgende dag

Dag 22: met ons tweetjes naar Jina


Na het ontbijt is voor ons de Matoke-groepsreis ten einde. We nemen afscheid van Hanneke, Johan, Dieter en Wendy, de rest van ons gezelschap dat nu wel erg klein wordt (het begint een beetje op het "Genootschap van de Ring" te lijken). Voor hen eindigt de reis vanavond. Onze Matoke-chauffeur die ons naar Jinja zal brengen zat al klaar voor het ontbijt, dus stappen we maar snel in en zetten koers naar Jinja.

Big Sam, onze chauffeur, blijkt een speciale kerel te zijn. Hij is heel spraakzaam en geeft onderweg veel uitleg. Het is er aan te zien en horen dat hij normaal privéreizen begeleidt als gids/chauffeur.

We laten ons wat onderuitzakken in de 4x4 en kijken naar het voorbijschuivende Oeganda. Eerst door de buitenwijken van Kampala, om dan in de buurt van het nationale voetbalstadion op de grote baan naar Jinja te belanden. Alhoewel we deze weg al deden bij het begin van onze reis, herkennen we toch niet heel veel. Blijkbaar was het begin van de reis zo overweldigend dat we niet wisten waar eerst kijken.

Sam rijdt heel bedaard en na een rustige rit komen we aan bij het Nile River Explorers Camp. We betrekken er een erg eenvoudige tent. Wat een verschil met de vorige weken. Maar we kozen hier bewust voor, voor ons mag het even wat minder luxueus zijn.

Het kamp heeft wel wat van zijn uitstraling verloren. Het uitzicht moet er vroeger prachtig geweest zijn, want het is gelegen net boven de Bujagali stroomversnellingen maar die zijn na de aanleg van de Bujagali dam veranderd in een groot meer. Ook mooi maar zeker en vast minder indrukwekkend.

Roodstaartmeerkatten met een erg klein jong We besluiten het de rest van de dag heel rustig aan te doen en maken om te beginnen een wandeling in de buurt. We zien de ons ondertussen vertrouwde taferelen. We hebben hier wel wat minder bekijks. Het is duidelijk dat de jongeren die vooral naar dit kamp komen (om te raften natuurlijk) meer buiten komen dan de mensen die langs de lodges reizen waar we tijdens de rondreis verbleven.

Na onze wandeling, plannen we het vervolg van onze tweedaagse in Jinja en rusten wat uit terwijl we de roodstaartmeerkatten met een nog heel klein jong observeren in de bomen bij onze tent. We besluiten om na het eten vroeg te gaan slapen want we zijn beide toch serieus moe van de reis.

Dat is echter buiten onze jonge kampgenoten gerekend. Blijkbaar is het zaterdagavond party-avond in het kamp en de DJ speelt tot een uur of 1 stevig door. Van vroeg slapen komt er dus niets in huis.

Hopelijk is het hier alleen zaterdagavond party!