Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 13 volgende dag

Dag 13: boomklimmende leeuwen in Ishasha?


Vandaag mogen we iets langer uitslapen want de reisdag naar onze volgende logeerplek in Kihihi is niet zo heel erg ver.

We volgen een lange onverharde weg door en langs het Queen Elisabeth NP en hebben mooie uitzichten over de savanne. Op enkele plaatsen zien we de savanne weer in brand staan.
Savanne in brand
Tegen de middag komen we aan in het Savannah Resort hotel en nemen een snelle lunch.

Na de lunch rijden we een stuk terug naar het noorden naar de Ishasha sector van het Queen Eliasbeth NP. Het rangerstation ligt vlak bij de grens met Congo en we merken tussen de struiken een tank op van het Oegandese leger om de onrust uit Congo buiten te houden.

In deze streek kan je "boomklimmende leeuwen" vinden
. Deze leeuwen hebben er de gewoonte van gemaakt om op de takken te gaan liggen van grote vijgenbomen. Doen ze dit om de schaduw op te zoeken of om een beter uitzicht te hebben boven het hoge savannegras naar mogelijke prooien? Men weet het niet zeker.

Wat onze ranger wel zeker weet is dat er al een aantal dagen geen leeuwen meer gespot zijn... Vol goede moed gaan we toch op zoek.

Wat meteen opvalt is dat er hier een pak minder wild zit dan we gewoon zijn. We zien wel veel topi's, een gazellesoort die we nog niet eerder zagen, en Oegandese kobs maar geen olifanten, giraffen, buffels, ...

We draaien rondjes rond elke grote vijgenboom die in het vizier komt, maar we hebben geen geluk. Ook vandaag worden er geen leeuwen gespot en we rijden een beetje teleurgesteld terug naar ons hotel.

We genieten 's avonds nog van een lekker buffet en gaan op tijd slapen want morgen staan we weer voor een lange reisdag richting Lake Mutanda.