Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 11 volgende dag

Dag 11: naar QENP - bootsafari op het Kazinga kanaal


Als we 's morgens opstaan merken we aan de handdoek in het gat onderaan de deur dat de knagers hun best gedaan hebben om binnen te geraken!

Netjes gescheiden door de evenaar! Na het ontbijt rijden we weer verder naar het zuiden. Als we door Kibale Forest rijden worden we opgehouden door een groep groene bavianen op de weg.

We passeren door een gebied met meerdere kratermeren. Bij eentje stoppen we om even te kijken naar het mooie landschap.

We rijden over kleine onverharde wegen tot de buurt van Kasese, dan wordt de weg wat "beter".

Iets voor we Queen Elisabeth NP binnenrijden, overschrijden we voor de eerste keer in ons leven (de tussenlanding met Turkish Airlines in Kigali niet meegerekend) de evenaar en dus moeten we natuurlijk de verplichte foto's nemen.

Bij een rangerhoofdkwartier gaan we alvast de nodige tickets kopen en merken daar een aantal stevige savanne-branden op.

We rijden verder naar de Bush Lodge en nemen onze intrek in een fantastisch gelegen tent met openlucht bush-douche! We hebben een mooi uitzicht op het Kazinga kanaal, een natuurlijk kanaal dat Lake George en Lake Edward met elkaar verbindt.

Uitbundige vogelpracht langs de oevers van het Kazinga kanaal Het is op dit kanaal dat we in de namiddag een bootsafari maken. We zien massa's wild en vogels. National Geographic vanop een bootje!

We passeren ook langs een vissersdorp dat in het park is mogen blijven bestaan. De nijlpaarden, buffels en olifanten lopen gewoon door het dorp. Vooral de nijlpaarden zouden zo nu en dan voor een slachtoffer zorgen ...

Na deze prachtige boottocht, genieten we in de Bush Lodge van een heerlijk diner in een "eettent".

Als we daarna ook nog een mooie zonsondergang boven het Kazinga kanaal mogen aanschouwen, beseffen we dat we een slechtere plaats hadden kunnen treffen om morgen onze 25ste huwelijksverjaardag te vieren!

Nog 1 keer slapen ...