Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


laatste dag    

Nabeschouwing reisverslag


Als ik deze nabeschouwing schrijf, ligt onze Oegandareis weeral enkele weken achter ons en heb ik de vele indrukken al wat kunnen verwerken en herkauwen tijdens het maken deze site.

Het blijft een prachtige ervaring. Oeganda is een mooi land en heeft een erg aangenaam klimaat om te reizen. De mensen waren er erg vriendelijke en het leek met hen (naar omstandigheden) vrij goed te gaan.
Jammer genoeg ontdek ik nu wel wat donkerdere kantjes van Oeganda, waar ik voorheen nog geen weet van had. Onlangs was er de reportage op Terzake over de kindergevangenis van Kampala waar straatkinderen gewoon gedumpt worden in een moderne vergeetput. En onlangs kreeg ik de recentste statistieken over ondervoeding in de wereld onder ogen en bemerkte dat Oeganda nog steeds tussen de 20-25% ondervoeding telt, wat ons toch verbaast aangezien er zoveel landbouw is en we eigenlijk weinig van ondervoeding merkten...

In ieder geval zijn we erg blij dat we de reis maakten en zo een eerste ervaring hadden met het prachtige zwarte continent. Het smaakte naar meer!

Ook over onze reisagent zijn we erg te spreken. Matoke was erg bereikbaar vooraf en regelde onze reis ook netjes in Oeganda. Zeker de manier waarop zij ons bagageprobleem met Turkish Airlines oplosten, konden we erg appreciëren. Wat ons betreft had de reis wel nog wat meer cultuur en sociale ontmoetingen mogen bevatten en wat minder natuur en hadden de verblijfplaatsen wat eenvoudiger en meer Oegandees mogen zijn. Maar nogmaals, we zijn erg tevreden over Matoke Tours.

Chauffeur Clever Raf Chauffeur Sam Reisbegeleider Arne Reisbegeleider Nand Nathalie Luuk Veerle Els Renata Erik Dieter Wendy Hanneke Johan Maureen (dochtertje Arne) Victor Groepsfoto Matoke-reisgezelschap

(Wijs iemand aan op de foto om te zien wie het is.)


Rest ons nog het reisgezelschap ... Eerlijk is eerlijk, daar hadden we op voorhand wel wat schrik voor: op reis met Hollanders! Wel ook dat viel reuze mee.

We willen dan ook ons reisverslag afsluiten met een woordje van dank aan onze reisgenoten. Het was een plezier om jullie te leren kennen!

Veerle en Raf


Ons reisgezelschap